"Många företag i Alvesta går väldigt bra och behöver expandera", säger Ola Agermark. Foto: Alvesta kommun

"Många företag i Alvesta går väldigt bra"

ALVESTA.

Alvesta kommun får sitt bästa sammanfattade omdöme någonsin i Svenskt Näringslivs senaste ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Av
Hans Nilsson

Men överlag presteras det bättre i Sverige så därför står Alvesta i stort sett still på årets ranking på plats 153, två sämre placeringar än förra året.

Däremot klättrar Alvesta två placeringar på listan i Kronoberg jämfört med de andra kommunerna, där Älmhult och Lessebo halkar ned under Alvesta.

Ola Agermark, näringslivsansvarig på kommunen, pekar på att man i år har börjat med rundabordsfrukostar på företagen. Där bjuder man in 7-8 företag för information och dialog.

– De senaste åren har vi gått framåt och fått bättre omdöme varje år. Vi jobbar långsiktigt med företagsklimatet och fortsätter ha en bra dialog med företagen i Alvesta kommun, säger Ola Agermark.

– Vi har en bra planberedskap med verksamhetsmark i Orrakullen. Även på Spåningslanda är vi på gång med både bostads- och verksamhetsmark. Det finns många företag i Alvesta som går väldigt bra och som behöver expandera, de kan bli aktuella för Orrakullen.

Nyligen startade Alvesta kommun en nytt samarbete med frukostmöten med Ljungby Business Arena för att utveckla näringslivet över kommungränsen. Första mötet hölls i Masugnen på Huseby bruk.

– Det var väldigt lyckat, det kom 80 personer och det var många fler än vi hade trott, säger Ola Agermark.

Publicerad 03 October 2019 14:42