John Curovac vill skicka hem ungdomsgängen till Malin Lauber (S).

John Curovac vill skicka hem ungdomsgängen till Malin Lauber (S). "Jag bor i lägenhet så jag vet inte hur han ska genomföra det om de kommer hem till mig", säger hon. Foto: Privat

Lauber (S) om gängen: "Vi måste bekämpa mäns våld mot kvinnor"

VÄXJÖ.

Malin Lauber (S) är en av de politiker som John Curovac vill skicka hem ungdomsgängen till.– Jag utgår ifrån att han inte realiserar det här, men jag bor i lägenhet så jag vet inte hur han ska genomföra det om de kommer hem till mig, säger hon.

Av
Hans Nilsson

Socialdemokraternas kommunalråd i Växjö, Malin Lauber, har förståelse för att John Curovac är frustrerad över situationen i butiken.

Hon kände inte till att hon är en av de politiker som John Curovac vill skicka hem ungdomsgängen med taxi till.

Malin Lauber är nämligen med på den listan, men hon tror inte att John Curovac kommer att förverkliga den här planen.

– Så jag är en av de utvalda, ja, jag träffar gärna de här ungdomarna, men jag tror inte att det är fruktsamt att göra så här och jag tror inte han gör det. Det finns bättre sätt att göra det här dessutom, anser hon.

Frågan är vad politikerna i Växjö kan göra åt problemen med ungdomsgängen.

– Vi måste ta fasta på allmänhetens oro, och vi kan samarbeta mer med polisen, sätta upp fler övervakningskameror och jobba mer förebyggande genom att se till att alla barn har en likvärdig skola och att skapa tryggare hem, säger Malin Lauber och fortsätter:

– Vi måste bekämpa mäns våld mot kvinnor, för jag tror att en del av förklaringen till att tonåringar söker sig till de här gängen kan vara att pappan slår mamman hemma. Det är otryggt hemma och de är de hellre ute på stan och söker tryggheten i gängens gemenskap.

Publicerad 06 October 2019 00:00