Från och med det här numret av Lokaltidningen kommer vi att publicera en krönika på sidan 2. Det är de här tre som kommer att skriva en krönika var sin vecka enligt ett löpande schema: John Curovac, Bronson Månsson och Sara Almkvist.

Från och med det här numret av Lokaltidningen kommer vi att publicera en krönika på sidan 2. Det är de här tre som kommer att skriva en krönika var sin vecka enligt ett löpande schema: John Curovac, Bronson Månsson och Sara Almkvist. Foto: Hans Nilsson

Lokaltidningen har klart med krönikörer - de här tre kommer att skriva

VÄXJÖ.

Lokaltidningen kan nu stolt presentera tre mycket spännande personer i Växjö och Alvesta som kommer att skriva krönikor i tidningen: John Curovac, Bronson Månsson och Sara Almkvist.

Av
Hans Nilsson

Från och med det här numret av Lokaltidningen kommer vi att publicera en krönika på sidan 2.

Vi frågade tre personer om de var intresserade av att bli krönikörer i Lokaltidningen i Växjö och Alvesta - och de sade genast ja.

Sara Almkvist, 39 år, är regionchef för Ung Företagsamhet i Kronoberg, John Curovac, 43 år, är en profilerad VD och ägare av Ica Supermarket i Växjö, och Bronson Månsson, 59 år, är verksamhetsansvarig på Macken i Växjö och jobbar med Kulturkällaren i Alvesta.

Det här ser vi fram emot något enormt. Vi hoppas att ni som läsare också gör det. Krönikörerna själva verkar vara rejält sugna på att uttrycka sina åsikter i skrift.

När de sammanstrålade för att bli fotograferade ihop nyligen märktes det att det är tre personer med mycket tankar och idéer och att de inte är rädda för att säga vad de tycker. Det blev genast diskussioner om allt möjligt mellan de tre.

Varför vill ni skriva krönikor i Lokaltidningen?

– Jag vill vara med och påverka, jag är väldigt nyfiken på människor och jag går all in i allt jag gör. Jag tycker mycket och jag blir lätt känslomässigt engagerad, säger Sara Almkvist.

– Jag är mannen utan filter, en ständig grubblare, och det jag har inombords måste komma ut, annars imploderar jag, förklarar John Curovac.

– Jag vill få människor att tänka ur nya perspektiv, och allt är möjligt och olika, berättar Bronson Månsson något kryptiskt.

Vad har ni för bakgrund?

– Jag är från Väckelsång från början och jag har tidigare jobbat som gymnasielärare i svenska och religion här i Växjö, säger Sara Almkvist.

– Jag kom till Växjö 2004 efter att ha bott i Karlskrona och haft Ica-butik där och i Ronneby. Nu har jag haft Ica-butiken i Växjö i 15 år, berättar John Curovac.

– Jag kommer från Kristianstad. Där jobbade jag som medialärare på gymnasiet, var kommunikationschef på Högskolan i Kristianstad och journalist på Kristianstadsbladet. När min fru fick jobb som diakon i Växjö flyttade vi till Målilla, säger Bronson Månsson.

Publicerad 06 October 2019 00:00