Orakel, med Per

Orakel, med Per "Texas" Johansson längst till höger, spelar på Kafé de luxe i Växjö den 10 oktober. Torbjörn Zetterberg spelar kontrabas och Konrad Agnasen är trummis. Foto: Pressbild

Tredje gången på ett år i Växjö för Per "Texas" Johansson

VÄXJÖ

. Den 10 oktober är det jazzkväll på Kafé de luxe med Orakel. För saxofonisten i bandet, Per "Texas" Johansson, blir det tredje spelningen i Växjö i år. – Jag måste se till att jag inte upprepar mig nu så att Växjös konsertpublik tröttnar på mig, skämtar han.

Av
Hans Nilsson

Per "Texas" Johansson spelade på Palladium i Växjö i februari i år med Johan Lindströms septett. Den 1 april var det dags igen, denna gång med Rebecka Törnkvist på Växjö Teater.

Torsdagen den 10 oktober blir det tredje konsertbesöket i Växjö i år för saxofonisten när han spelar med powertrion Orakel på Kafé de luxe.

– Ja, det är du som påminner mig om att det blir tredje gången det här året jag spelar i Växjö. Jag hade nog inte tänkt på det annars, säger Per "Texas" Johansson.

– Det är inte ovanligt att man spelar flera gånger på ett år i Göteborg och Malmö, så det är klart att det här är lite speciellt. Men jag upplever att Växjö är en bra musikstad och en aktiv kulturstad, det kommer flera bra musiker från Växjö.

Per "Texas" Johansson påpekar att även trummisen i Orakel, Konrad Agnasen, gör sin tredje konsert i Växjö i år. Han var med och spelade både med Johan Lindströms septett och Rebecka Törnkvist.

Nu ser han fram emot att spela i Växjö igen och det visar sig att han har ganska bra koll på Växjö.

– Jag har spelat i Växjö förut, inte bara i år, och jag sprang Växjö Marathon runt Växjösjön för några år sedan. Kafé de luxe har jag varit och ätit på, och det är ett bra ställe. Så jag ser fram emot att spela där, det ska bli superkul, säger han.

Orakel bildades för ett år sedan och släppte sitt självbetitlade debutalbum på Moserobie Music Production i mars i år. Skivan har fått lysande recensioner.

Torbjörn Zetterberg på kontrabas och Per "Texas" Johansson på saxofon och klarinett har återförenats i Orakel efter att ha spelat ihop på 90-talet i Per Texas kvartett och i Torbjörn Zetterberg Hot Five.

Den något yngre Konrad Agnasen anses vara en av Sveriges mest personliga trummisar. Trion kör med ett klassiskt jazzkoncept, men musikerna skapar samtidigt en helt egen värld över genregränserna.

– Vi gör en spelning i Narvik och en i Jakobstad samma vecka som vi spelar i Växjö, berättar Per "Texas" Johansson.

Orakel börjar spela vid klockan 19:00. Innan det är det unga musiker från St Sigfrids folkhögskola som inleder kvällen på Kafe de luxe.

Konserten arrangeras av Föreningen Jazz i Växjö ihop med Kafé de luxe.

Publicerad 07 October 2019 00:00