Artisterna som kommer till Växjö Konserthus den 12 oktober för att hylla Woodstockfestivalen är Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman, Lagaylia Frazier, Mats Ronander, Clas Yngström, Conny Bloom och Janne Åström.

Artisterna som kommer till Växjö Konserthus den 12 oktober för att hylla Woodstockfestivalen är Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman, Lagaylia Frazier, Mats Ronander, Clas Yngström, Conny Bloom och Janne Åström. Foto: Pressbild

Woodstockfestivalen hyllas i Växjö konserthus

VÄXJÖ.

För 50 år sedan hölls Woodstockfestivalen i USA med artister som Jimi Hendrix och Creedence Clearwater Revival - den 12 oktober kommer hyllningsshowen till Växjö konserthus med svenska namn som Mikael Rickfors och Dan Hylander.

Av
Hans Nilsson

Woodstockfestivalen den 15-18 augusti 1969 i USA med en publik på runt en halv miljon människor har skrivit in sig som ett av de stora ögonblicken i rockhistorien.

Flera av den tidens stora band och artister uppträdde på festivalen som hölls på ägorna till en mjölkfarm nära staden Bethel, New York. The Who, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Sly and The Family Stone och Joan Baez är bara några av dem.

Nu vill åtta svenska artister hylla Woodstockfestivalen med en konsertshow som man åker runt med i Svertige. De har alla sin egen relation till Woodstock och det festivalen har betytt.

Artisterna är Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman, Lagaylia Frazier, Mats Ronander, Clas Yngström, Conny Bloom, Janne Åström och musikanter.

Var och en av artisterna framför sina favoritlåtar från Woodstock på sitt eget sätt. En del av dem tillsammans. Det här är låtar som är klassiska och som har inspirerat en hel värld.

Konserten i Växjö Konserthus den 12 oktober klockan 19.30 är en hyllning till Woodstock, till musiken och till känslan och stämningen på festivalen, och som fortfarande lever kvar.

Det blir även en del anekdoter och kuriosa från festivalen. Konserten varar i runt 2 timmar och 45 minuter inklusive paus.

Publicerad 08 October 2019 00:00