Länsförsäkringar har öppnat en bank i Fastighetsförmedlingens lokaler i Alvesta. Torbjörn Lennartsson och Åsa Leek, längst bak, ska turas om att vara på plats som privatrådgivare. Beatrice Kämpe-Nikolausson, vd, och Johan Hördegård, bankchef på Länsförsäkring Kronoberg, tror på en lysande framtid för banken i Alvesta.

Länsförsäkringar har öppnat en bank i Fastighetsförmedlingens lokaler i Alvesta. Torbjörn Lennartsson och Åsa Leek, längst bak, ska turas om att vara på plats som privatrådgivare. Beatrice Kämpe-Nikolausson, vd, och Johan Hördegård, bankchef på Länsförsäkring Kronoberg, tror på en lysande framtid för banken i Alvesta. Hans Nilsson

Länsförsäkringar har öppnat bank i Alvesta

ALVESTA.

Nu har Alvesta fått en ny bank - det är Länsförsäkring Kronoberg som har öppnat en bank för bokade möten på Centralgatan 3 i Fastighetsförmedlingens lokaler.

Av
Hans Nilsson

Förra fredagen invigde försäkringsbolaget Länsförsäkringar sitt nya bankkontor i Alvesta. Det är Länsförsäkring Kronobergs fjärde bank.

Länsförsäkring Kronoberg sedan tidigare bankverksamhet med totalt 11 000 privatkunder i Kronobergs län.

Bolagets bank i Alvesta kommer att ha öppet måndagar, onsdagar och fredagar till att börja med. Målet är att öka öppettiderna efter hand.

Där kommer Åsa Leek och Torbjörn Lennartsson att turas om att vara på plats som privatrådgivare. Båda har en stark lokal förankring i Alvesta kommun.

– Det här ska bli jättespännande, det har varit en stor efterfrågan på en bank i Alvesta från våra kunder, säger Torbjörn Lennartsson, som är från Vislanda från början, men som har bott i Alvesta sedan 1989.

– Det här är som att komma hem säger Åsa Leek, som har bott i Alvesta hela sitt liv och som har jobbat på Swedbank på orten i 20 år.

Tobjörn Lennartsson och Åsa Leek kommer att turas om att vara på plats och möta kunder på Länsförsäkringars bank i Alvesta.

Tobjörn Lennartsson och Åsa Leek kommer att turas om att vara på plats och möta kunder på Länsförsäkringars bank i Alvesta. Hans Nilsson

Bokade rådgivningsmöten är huvudinriktningen, spontanmöten kan ske i mån av tid. Man kan boka tid på banken genom att ringa eller att göra det på nätet. Det blir ingen konthantering på det här bankkontoret.

– Vi tror på det fysiska kundmötet, framförallt ska det vara valbart. Vi vill både vara digitala och analoga, förklarar Johan Hördegård, chef för affärsområde Bank & Liv Länsförsäkring Kronoberg.

– Vi ser en långsiktighet i Alvesta, det går väldigt bra för oss med bankverksamheten på våra andra kontor i Kronoberg och vi tror att det fysiska mötet kommer vara en konkurrensfördel för oss i Alvesta gentemot de andra större bankerna.

Länsförsäkringarnas bankverksamhet är inte så liten heller. Sedan starten 1996 har man vuxit till att bli Sveriges femte största bank.

Samtidigt som försäkringsbolaget öppnar bank i Alvesta utökar dessutom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling antalet mäklare med två personer.

Publicerad 12 October 2019 00:00