"Mitt förtroende för John Curovac är förbrukat. Han har passerat gränsen för det anständiga. Jag kan förstå att han är pressad på grund av det som händer i hans butik, men man kan inte säga vad som helst till andra för det", anser Bo Frank (M), borgmästare i Växjö. Foto: Hans Nilsson

Curovac i konflikt med Tenje (M) och Frank (M): "Curovac borde tagga ned"

VÄXJÖ.

John Curovac på Ica Cityhallen har hamnat i en rejäl konflikt med kommunalrådet Anna Tenje (M) och borgmästaren i Växjö, Bo Frank (M). Tenje skriver på Facebook att Curovac har kallat henne för ”f***ing jävla f*tta”.– Det är inte sant, jag har polisanmält henne för förtal, säger John Curovac.– Jag uppmanar John Curovac att tagga ned, säger Bo Frank.

Av
Hans Nilsson

Det är på Anna Tenjes öppna Facebooksida som hon själv berättar att John Curovac ska ha kallat henne för grova tillmälen.

Så här skriver hon bland annat: "Där och då förlorade jag respekten för dig John Curovac. Jag kommer aldrig finna mig i eller acceptera att bli utsatt för hot eller våld. Inte heller bli kallad fitta."

– Det var efter en intervju i radion vid Ica Cityhallen för någon vecka sedan, jag hade bråttom till ett möte och jag tog inte John Curovac i handen. Då blev han väl kränkt, min kollega hörde i alla fall hur han sa ”fucking jävla fitta” och det var riktat till mig, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande till Lokaltidningen.

– Jag hörde inte själv att han sa det, men jag litar på min kollega. Det är så respektlöst av Curovac, jag är nu helt ointresserad av att ha en dialog med honom. Jag tycker att han ska rensa upp på sin Facebook också, det är en väldigt hätsk stämning där.

John Curovac, VD på Ica Cityhallen i Växjö, har polisanmält kommunalrådet Anna Tenje (M) för förtal.

John Curovac, VD på Ica Cityhallen i Växjö, har polisanmält kommunalrådet Anna Tenje (M) för förtal. Foto: Hans Nilsson

John Curovac skrattar högt när han får höra vad Anna Tenje säger.

– Vad ska jag säga? Hon hittar på saker om mig för att dölja att hon är handlingsförlamad. Men det hon påstår att jag har sagt är grovt förtal, jag har nu polisanmält henne, förklarar John Curovac.

Anna Tenjes partikamrat i Moderaterna, Bo Frank, borgmästare och ordförande i fullmäktige, skriver så här på sin blogg: "Har på goda grunder definitivt för sista gången satt min fot i en omdiskuterad butik i Växjö."

Bo Frank skräder inte orden när han ska kritisera John Curovac.

– Mitt förtroende för John Curovac är förbrukat, säger han till Lokaltidningen. Han har passerat gränsen för det anständiga. Jag kan förstå att han är pressad på grund av det som händer i hans butik, men man kan inte säga vad som helst till andra och bete sig hur som helst för det, anser Bo Frank.

– Curovac borde söka samförstånd istället för konflikt, han borde ta råd från andra människor. Han säger att politikerna inte hjälper honom och att polisen inte rycker ut om det händer något i hans butik, men jag tycker att vi står upp för näringsidkarna.

"Det är så respektlöst av Curovac, jag är nu helt ointresserad av att ha en dialog med honom", säger Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö. Foto: Martina Warenfeldt

Anna Tenje anser att hon jobbar för ett tryggare Växjö för både näringsidkare och andra medborgare.

Hon nämner att lokalpolisområdeschef Jonas Eek och hon kommer att bjuda in till öppet möte i höst för att presentera trygghetsmätningen i Växjö och diskutera åtgärder. Polisen ökar också sin närvaro vid vissa platser och samarbetar med kommunens fältarbetare för att störa buset på utpekade platser i centrum.

– Mitt fokus är att öka tryggheten i Växjö. Jag tar det Curovac drabbas av i sin butik på största allvar. Jag vill motverka de kriminella ungdomsgängen i Växjö. Detta är frågor som står högst upp på listan av allvarliga problem som jag tänker lösa, säger Anna Tenje.

– Och för ungdomarna i taxibilarna har jag kaffet redo. De får gärna ta med sig sina föräldrar också, säger Anna Tenje apropå John Curovacs planerade aktion att köra hem med ungdomsgängen till politikerna med taxibilar.

Publicerad 18 October 2019 00:00