"När verksamheten blir allt mer affärsmässig behöver vi se över så det inte blir snedvriden konkurrens med andra, kommersiella odlare", säger Oliver Rosengren (M), apropå behovet av mer bidrag till Östrabo Ekobacke. Foto: Hans Nilsson

Oliver Rosengren (M): "Ekobackens behov av skattepengar har minskat"

VÄXJÖ.

– Ekobacken har valt att ha en offensiv expansionsprofil där försäljningen till restauranger i stan ökat. Att verksamheten växer på detta sätt borde innebära att behovet av skattepengar minskar – inte ökar, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för Arbete och Välfärd.

Av
Hans Nilsson

Oliver Rosengren svarar på Lokaltidningens frågor via mejl eftersom han sitter upptagen i möten inför fullmäktige.

Är ni beredda att skjuta till mer bidrag till Macken och Östrabo Ekobacke?

– Vi har erbjudit stöd på olika sätt, exempelvis att ha arbetslag med handledare placerade på Ekobacken. Och vi ser över hur det sammantagna stödet ser ut från olika delar av kommunen, svarar Oliver Rosengren.

Är det värdefullt för kommunen att ha Östrabo Ekobacke med människor som arbetstränar.

– Att det finns meningsfull sysselsättning till Växjöbor på väg till arbete är viktigt. Tillsammans med andra nämnder i kommunen diskuteras hur vi ger stöd till den här verksamheten, säger Oliver Rosengren.

Hur ser du på verksamheten på Östrabo Ekobacke?

– När verksamheten blir allt mer affärsmässig behöver vi se över så det inte blir snedvriden konkurrens med andra, kommersiella odlare, svarar Oliver Rosengren.

Publicerad 20 October 2019 00:00