Lisa Lystam Family Band blivit ett tajt, genuint och eftertraktat band. De har redan hunnit spela på en hel del kända tillställningar både i och utanför Sverige. Den 25 oktober spelar de Kafé de luxe.

Lisa Lystam Family Band blivit ett tajt, genuint och eftertraktat band. De har redan hunnit spela på en hel del kända tillställningar både i och utanför Sverige. Den 25 oktober spelar de Kafé de luxe. Foto: Jon Alexandersson

Jazzen och bluesen flödar på Kafé de luxe

VÄXJÖ.

Fredagen den 25 oktober kommer både jazzen och bluesen flöda på Kafé de luxe i Växjö när Lisa Lystam Family Band intar scenen med TrioTrio som förband.

Av
Hans Nilsson

Vid 19.00 inleds kvällen med ett bluesigt framträdande med Lisa Lystam i en akustisk soloversion.

Efter en timme blir det bluesinspirerad jazz à la TrioTrio, en jazzensemble med sex musikelever från St:Sigfrids folkhögskola i Växjö. De har en varierad repertoar med många av jazzens olika stilar.

Klockan 21.00 är det dags för hela Lisa Lystam Family Band, bandet som fann bluesen, gjorde den till sin egen och kryddade med roots-rock'n'roll.

De senaste fem åren har Lisa Lystam Family Band blivit ett tajt, genuint och eftertraktat band. De har redan hunnit spela på en hel del kända tillställningar både i och utanför Sverige.

Under året kommer de också att ses på flera stora festivaler. Lisa Lystam Family Band har hyllats för sin unika liveshow där varje kväll aldrig blir den andre lik.

Konserten är ett resultat av samarbetet mellan Föreningen Jazz i Växjö och Bluesklubbens medlemmar.

Publicerad 22 October 2019 00:00