En elev på en f-6-skola på en ort i Växjö kommun fick ett raseriutbrott två dagar i rad och slog och sparkade på lärare, enligt en anmälan om fysiskt våld från skolan till Arbetsmiljöverket.

En elev på en f-6-skola på en ort i Växjö kommun fick ett raseriutbrott två dagar i rad och slog och sparkade på lärare, enligt en anmälan om fysiskt våld från skolan till Arbetsmiljöverket. Foto: Dan Race - stock.adobe.com

Elev slog och sparkade på lärare och skrek: "Jag skiter i den här skolan"

VÄXJÖ KOMMUN.

En elev på en skola i Växjö kommun fick utbrott två dagar i rad och slog och sparkade en lärare i magen och på benet och skrek att han skiter i "den här fucking jävla skolan". Nu har Arbetsmiljöverket gjort en inspektion på skolan med anledning av dessa händelser.

Av
Hans Nilsson

En elev på en f-6-skola på en ort i Växjö kommun fick ett raseriutbrott två dagar i rad, enligt en anmälan om fysiskt våld från skolan till Arbetsmiljöverket.

Den 30 september var eleven sur utanför klassrummet. Han sa att läraren kunde dra åt helvete och att han sket i "den här fucking jävla skolan".

Läraren bad eleven lämna ifrån sig telefonen, det är en regel på skolan. Eleven blev då vansinnig och sparkade rakt ut i luften och råkade då träffa en kvinnlig lärare löst på benet.

Dagen efter, den 1 oktober, kastade samme elev sin cykelhjälm med full kraft genom klassrummet där det börjat komma in klasskamrater efter rasten. Eleven kastade eller välte sedan en stol åt ett håll där det satt en annan elev.

Eleven sparkade och slog med ful kraft efter samma kvinnliga lärare som han träffat på benet dagen innan. En spark träffade på benet på läraren och ett slag träffade i magen på läraren. Dessutom tog ett slag på armen på läraren så att det blev blåmärke.

– Vi tolererar inte detta, men vi har bra rutiner för sånt här och vi har pratat med pojken och hans föräldrar och läraren. Hon mår bra, hon får stöd av oss, säger rektorn på skolan.

Efter att rektorn på skolan anmält dessa händelser har Arbetsmiljöverket gjort två inspektioner på skolan, den 5 och 17 oktober. Inspektionen gjordes med anledning av de allvarliga händelser med fysiskt våld från eleven som inträffat på skolan.

Arbetsmiljöverket är en tillsynsmyndighet och i deras uppdrag ingår att inspektera arbetsplatser för att kontrollera att arbetsgivare följer arbetsmiljöreglerna så att ingen arbetstagare blir sjuk eller skadar sig på grund av arbetet.

Publicerad 26 October 2019 00:00