Mer än Mat, MäM, på Italienska palatset i Växjö ska börja med kvällsöppet på torsdagar.

Mer än Mat, MäM, på Italienska palatset i Växjö ska börja med kvällsöppet på torsdagar. "Det här kommer bli ett lyft för restaurangen", säger Erik Måneld, kock och chef på MäM. Foto: Hans Nilsson

MäM börjar med kvällsöppet: "Det här blir ett lyft för restaurangen"

VÄXJÖ.

Restaurang MäM på Italienska Palatset i Växjö ska nu börja med kvällsöppet på torsdagar. Premiären blir den 21 november. – Det här ska bli jätteroligt, säger Erik Måneld, kock och chef för MäM.

Av
Hans Nilsson

Mer än Mat, MäM, som ingår i kooperativet Macken, drog igång sin verksamhet i Italienska Palatset i december 2018.

MäM serverar enbart vegetarisk lunch mellan klockan 11 och 14 varje vardag. Men från och med torsdagen den 21 november utökas öppettiderna.

MäM kommer nu dessutom ha öppet varje torsdagskväll från klockan 18.00 till 22.00.

– Många gäster har efterfrågat kvällsöppet, och det här ger ju en möjlighet för folk som jobbar inne i stan, och som har svårt att hinna hit på lunchen att komma att besöka oss, säger Erik Måneld.

– För mig är det här jätteroligt. Det blir lite annorlunda, det blir mer lekfullt på kvällarna. Jag får mer tid att prata med gästerna än på luncherna och ta med dem på matupplevelser och utveckla folks syn på vad mat är. Det gillar jag.

Erik Måneld tror väldigt mycket på den här satsningen på kvällsöppet.

– Det går väldigt bra för MäM, men det här kommer bli ett lyft för restaurangen, säger han.

Maten som serveras på kvällarna kommer att bestå av vegetariska rätter.

– Det blir ingen fast meny och gästerna vid ett bord kan serveras olika rätter. Vi har mer tid på oss på kvällarna, så det blir mer genomarbetad mat med mer ingredienser, förklarar Erik Måneld.

MäM har 50 sittplatser i lokalen. Man kommer att kunna boka bord på kvällarna. Det kommer dessutom att hända något extra kul varje torsdagskväll i restaurangen.

– Första torsdagskvällen kommer vi att ha en trollkarl i restaurangen som underhåller, jag gillar trollkarlar, säger Erik Måneld.

Publicerad 27 October 2019 00:00