En av höjdpunkterna under höstlovet är den stora konserten Lights On i Araby Park Arena.

En av höjdpunkterna under höstlovet är den stora konserten Lights On i Araby Park Arena. Foto: Hans Nilsson

Stor höstlovskonsert i Araby Park Arena

VÄXJÖ.

Under vecka 44 är det höstlov i Växjö kommun och då ordnas det massor av aktiviteter för barn och ungdomar. En av höjdpunkterna är den stora konserten Lights On i Araby Park Arena.

Av
Hans Nilsson

Man kan till exempel vara med i fotbollsturneringar, spela trummor, prova brottning eller silent disco. På Stadsbiblioteket kan man gå på teater, pyssla skelett, lajva eller förtrollas av trollkarl och på Växjö konsthall blir det konstlabb för alla åldrar.

Dessutom blir det en stor konsert i Araby Park Arena, Lights On, lördagen den 2 november klockan 18.00 till 21.00.

I Lights On utlovas en färgsprakande upplevelse med musik, poesi, dans och ljusshow. Det är gratis inträde och evenemanget är alkoholfritt och genomförs med stöd av ABF.

På scenen uppträder Yasmin Omar, poet och tidigare finalist i Ortens bästa poet. Det blir dansuppvisning, Move Up Crew (Studio Move it), hiphop, NuruleZ och ZigRhymez, brasiliansk samba, Golpes Do Paz, indie, Right way left och reggae, Eryca K och DJ-final.

I samma arena blir det flera andra aktiviteter för olika åldrar, som fotbollsturneringar, konstlabb, teater och annat kul.

Bland alla övriga aktiviteter kan nämnas att man ska hitta den perfekta cykelrutten eller drömstället för kojbygge ute i skogen med Naturkartan Växjö. Man kan också exempelvis testa skate och parkour på Spetsamossen och Kampaängen eller åka skridskor i ishallen.

Publicerad 27 October 2019 00:00