Den 30 oktober är det dags för shoppingkväll i Växjö city. Det är ett viktigt tillfälle för butikerna, säger Nils-Petter Nilsson, vd och centrumnledare i Växjö City.

Den 30 oktober är det dags för shoppingkväll i Växjö city. Det är ett viktigt tillfälle för butikerna, säger Nils-Petter Nilsson, vd och centrumnledare i Växjö City. Foto: Hans Nilsson

Shoppingkväll med spöktema i Växjö city

VÄXJÖ.

Den 30 oktober är det dags för extra kvällsöppet till klockan 20.00 i butikerna i Växjö city. Att Halloween snart stundar kommer att märkas.

Av
Hans Nilsson

Två gånger om året har butikerna i Växjö city extra kvällsöppet. Det är på handlarnas eget initiativ som detta sker.

– Det brukar vara mycket folk ute och handla, säkert tusentals. Shoppingkvällen är ett viktigt tillfälle för butikerna, säger Nils-Petter Nilsson, vd och centrumledare i Växjö City.

Den 30 oktober blir det spöktema på shoppingkvällen eftersom det snart är Halloween. Det kommer att märkas på flera sätt från klockan 17.00 till 20.00.

– Hela stan kommer att kläs i spökskrud, det blir exempelvis Halloweenspöken som är levande skyltdockor i butiksfönstren och spöken som drar runt på stan, det är lokala föreningar och skådespelare som klär ut sig till spöken, förklarar Nils-Petter Nilsson.

Publicerad 28 October 2019 23:00