Frank Ådahl och Lollo Gardtman hyllar The Queen and King of Soul - Stevie Wonder och Aretha Franklin i konserthuset i Växjö på Alla Helgons Dag, lördagen den 2 november klockan 19.00.

Frank Ådahl och Lollo Gardtman hyllar The Queen and King of Soul - Stevie Wonder och Aretha Franklin i konserthuset i Växjö på Alla Helgons Dag, lördagen den 2 november klockan 19.00. Foto: Pressbild

Soulstjärnor hyllas på alla själars dag i konserthuset

VÄXJÖ.

Den 2 november på alla själars dag hyllas två av soulmusikens största artister - Aretha Franklin och Stevie Wonder - i konserthuset i Växjö av Frank Ådahl och Lollo Gardtman.

Av
Hans Nilsson

Det kallas för South of Sweden Jazz Orchestra – Soulmates och det är fjärde året i rad som de gör en storbandskonsert ihop med Musik i Syd.

South of Sweden Jazz Orchestra samlar varje år några av södra Sveriges främsta jazzmusiker. Ett unikt och högklassigt storband som i år framför specialskrivna arrangemang på välkända soulklassiker.

Den här gången är det två av Sveriges främsta soulartister, Frank Ådahl och Lollo Gardtman, som hyllar The Queen and King of Soul - Stevie Wonder och Aretha Franklin i konserthuset i Växjö på Alla Helgons Dag, lördagen den 2 november klockan 19.00.

Frank Ådahl gör bland annat den svenska rösten till Simba i Lejonkungen och han vann i Melodifestivalen med gruppen Edin-Ådahl och låten ”Som En Vind”. Han är dessutom gästföreläsare på Linnéuniversitetet i Växjö. Nu tar Frank ett nytt steg i karriären och gästar South of Sweden Jazz Orchestra på Växjö konserthus.

Lollo Gardtman har sjungit som körsångerska för bland andra Tomas Ledin. Hösten 2017 släppte hon sitt första album i eget namn, Lollo Gardtman – ”Chapter One”.

Konstnärlig ledare för årets konsert med South of Sweden Jazz Orchestra – Soulmates är Figge von Wachenfeldt. Han är uppvuxen i Växjö och har tillbringat största delen av sin yrkeskarriär i Malmö/Köpenhamn-regionen, bland annat som musikansvarig på Wallmans salonger.

Publicerad 28 October 2019 23:00