Anneli Jordahl är handledare för en skrivarkurs den 8-10 november på Det fria ordets hus i Växjö.

Anneli Jordahl är handledare för en skrivarkurs den 8-10 november på Det fria ordets hus i Växjö. Foto: Kajsa Göransson

Skrivarkurs med Anneli Jordahl

VÄXJÖ.

Den 8-10 november kommer författaren Anneli Jordahl till Det fria ordets hus i Växjö för att hålla i en skrivarkurs. Hon är dessutom aktuell med en ny bok om att skriva, "Orm med två huvuden".

Av
HanS nILSSON

Skrivarkursen med Anneli Jordahl som handledare hålls under rubriken "Skriva med klass tillsammans med Anneli Jordahl".

Det är 12 platser som erbjuds på kursen som går helgen den 8-10 november på Det fria ordets hus. Det blir en helg där man läser, skriver och diskuterar egna och andras texter.

Den 8 november är tiderna 17.00-20.00 och den 9 november: 09.00-18.00. Den 10 november: 09.00-15.00

Anneli Jordahl är född 1960, hon är författare, litteraturkritiker och föreläsare. Hon skriver både sakprosa och skönlitterärt och har skrivit flera uppmärksammade fackböcker och kritikerhyllade romaner.

I sina böcker undersöker hon ofta teman som klass och genus, arbetarlitteratur och samtidsprosa. Två av hennes mest uppmärksammade böcker är "Klass – är du fin nog?" och "Att besegra fru J.," en bok om Elsie Johansson.

Som författare har hon bland annat belönats med Moa Martinsson-stipendiet, Tidningen Vi:s Litteraturpris och Ivar Lo-priset.

Nu är hon aktuell med boken "Orm med två huvuden", en bok som handlar om skrivande och klass där hon bland annat till exempel ställer sig frågan om överklassen alltid är girig och om arbetarklassen småkriminell? Hur skildras klass i skönlitteraturen? Saknas det något i berättelserna om klass?

Publicerad 29 October 2019 23:00