"John Curovac agerar och det är bra att han gör något och tar tag i gängkriminaliteten. Jag har själv drabbats av gäng i Växjö", säger Darmin Zdenac. Foto: Hans Nilsson

Darmin stöttade Curovac: "Jag har själv drabbats av gängkriminalitet"

VÄXJÖ.

Darmin Zdenac var en av de personer som samlades vid Ica Cityhallen när John Curovac höll sin show. – Jag är här för att jag har drabbats av gängkriminalitet precis som John Curovac, berättade han.

Av
Hans Nilsson

Det var flera som öppet visade sitt stöd för John Curovac på plats utanför Ica Cityhallen.

Darmin Zdenac tycker att det är bra att John Curovac reagerar på det han drabbas av i Ica Cityhallen.

– John Curovac agerar och han står för det, sedan vill jag inte säga något om bråken med politikerna. Men det är bra att han tar tag i gängkriminaliteten, vi har alla ett ansvar att göra det, säger Darmin Zdenac.

– Jag har själv drabbats av gängkriminella i Växjö. Förra året blev jag knivhotad på Teleborg Centrum när jag sa till ett stort gäng med killar som smällde fyrverkerier några dagar innan nyår att de skulle sluta med det. Jag kom till dem som en vän och bad dem att sluta, då blev jag knivhotad.

"John Curovac agerar och det är bra att han gör något och tar tag i gängkriminaliteten. Jag har själv drabbats av gäng i Växjö", säger Darmin Zdenac. Foto: Hans Nilsson

Darmin Zdenac lyckades prata sig ur situationen, och han har fortsatt att prata med ett par av killarna i gänget på Teleborg Centrum.

– Jag har fått en av dem att ta tag i sitt liv och börja plugga på en yrkesförberedande utbildning. Så här är det: jag är muslim och kommer från Bosnien och jag har fått chansen till ett bra liv i Sverige, säger Darmin Zdenac och fortsätter:

– Jag älskar Sverige. Det finns stora möjligheter i det här landet, men det är viktigt att man tar chansen att studera. Jag har pluggat till ingenjör och har ett bra jobb. Men man kan inte stå och gapa och skrika och bete sig illa som det här gänget på Teleborg.

Publicerad 01 November 2019 23:00