Ungdomarna fick godis, chips och läsk av John Curovac.

Ungdomarna fick godis, chips och läsk av John Curovac. "Om politikerna kan bygga ett nytt kommunhus för en miljard i Växjö så kan de väl ordna en fritidsgård åt oss i Växjö centrum, då kunde vi hänga där istället för i Curovacs affär", sa en av killarna. Foto: Hans Nilsson

Ungdomarna fick läsk och chips: "Curovac är schysst"

VÄXJÖ.

Runt 30 ungdomar i 15-årsåldern i de gäng som brukar hänga vid Ica Cityhallen hade samlats för att åka taxi till politiker. – Vi vill ha en fritidsgård mitt inne i stan, om vi haft det hade vi inte hängt vid Curovacs affär, säger de.

Av
Hans Nilsson

Ica Cityhallens vd John Curovac hade lyckats samla omkring 30 ungdomar i 15-årsåldern i sitt upprop "Taxibilar till politikerna".

John Curovacs plan var att ungdomarna skulle få godis och läsk och gratis taxi hem till politikerna så att de kunde hänga där istället. Två taxibilar rullade in på gatan, men nu blev det inget mer än så.

Ungdomarna verkade inte bry sig så mycket om att det inte blev någon taxiresa. De fick ju godis, chips och läsk av John Curovac. Lokaltidningen pratade lite med några av ungdomarna. Det var mest killar.

Brukar ni snatta i John Curovacs affär?

– Ja, vi är kriminella, sa ett par av killarna och skrattade. Nej, vi skämtar bara. Curovac är schysst, vi har ju fått godis av honom idag.

– Jag har respekt för Curovac, inflikade en av grabbarna.

Varför hänger ni vid Ica Cityhallen?

– Vi har ingenstans att ta vägen. Om det är kallt är det skönt att gå in där och värma sig, sa en av killarna.

– Om vi hade haft en fritidsgård med biljardbord till exempel, mitt i centrum i Växjö, så skulle vi inte hängt på Ica Cityhallen, fortsatte en annan kille.

– Om politikerna kan bygga ett nytt kommunhus för en miljard så kan de väl ordna en fritidsgård åt oss ungdomar i Växjö centrum där vi kan hänga istället för här, förklarade en kille och pekade på det nya kommun- och stationshusbygget.

Publicerad 01 November 2019 23:00