"John Curovac har satt fingret på ett samhällsproblem med gängkriminalitet och ungdomar som skulle sitta inburade och en tandlös lagstiftning. Vi är för mesiga i Sverige", säger Bo Frank (M), borgmästare i Växjö. Foto: Hans Nilsson

Bo Frank (M): "Curovac har satt ljuset på gängkriminaliteten"

VÄXJÖ.

Bo Frank (M), som tidigare har kritiserat John Curovac mycket hårt, ger nu beröm åt Ica-handlaren i Växjö. – Curovac har satt ljuset på ett samhällsproblem med gängkriminalitet och ungdomar som borde sitta inburade, men jag gillar inte sättet han har gjort det på, säger Bo Frank, borgmästare i Växjö.

Av
Hans Nilsson

Nyligen hamnade Bo Frank (M), i en rejäl konflikt med John Curovac. Det var efter att kommunalrådet Anna Tenje (M) sagt att John Curovac kallat henne för "fucking jävla fitta".

Bo Frank sa då till Lokaltidningen att han ansåg att John Curovac borde tagga ned och att hans förtroende för John Curovac var förbrukat.

Enligt John Curovac kontaktade Bo Frank för ett par veckor sedan ledningen för Ica i Växjö och ledningen för Ica i hela landet för att stoppa "Taxi till politiker".

Stämmer det att du har kontaktat Icas ledning för att stoppa John Curovacs "Taxi till politiker"?

– Inga kommentarer, svarar Bo Frank.

Nu fullföljde inte John Curovac sin aktion med ungdomsgängen i taxibilar hem till politikerna. Vad tycker du om det?

– Det var klokt av honom att inte fullfölja. Han hade förlorat mest på det själv. Men John Curovac skulle behöva skaffa ett bollplank, och inte hejaklacksledare, som ger honom goda råd, säger Bo Frank.

Tror du att John Curovac har åstadkommit något bra med sin aktion "Taxi till politiker"

– Ja, han har satt fingret på ett samhällsproblem som finns i Växjö och i hela Sverige med gängkriminalitet och ungdomar som borde sitta inburade och en tandlös lagstiftning. Vi är för mesiga i Sverige, det skulle behövas hårdare lagar så att polisen och socialtjänsten får verktyg så att de kan sköta sitt jobb med de här ungdomarna, säger Bo Frank.

– Nu kan en 14-15-åring begå brott efter brott och ändå släppas ut igen och begå nya brott. Om man är 14-15 år och är grovt kriminell ska man sitta inne på ungdomshem. John Curovac har satt ljuset på dessa problem, men jag gillar inte hur han har gjort det. Det är bättre att han skapar allianser än konflikter.

John Curovac polisanmälde Anna Tenje för förtal för att hon sagt att han kallat henne "fucking jävla fitta". Polisen har lagt ned förundersökningen kring anmälan om förtal.

– Men min advokat har tagit det vidare till åklagarnivå för att överklaga. Jag ska rentvå mitt namn i första hand. Detta har skadat mig på flera plan och jag ska kräva upprättelse, säger John Curovac.

Publicerad 02 November 2019 23:00