Kristina Zetterström har utsetts till att vikariera som landshövding i Kronobergs län från den 1 november.

Kristina Zetterström har utsetts till att vikariera som landshövding i Kronobergs län från den 1 november. Foto: Pressbild Länsstyrelsen

Regeringen har utsett vikarierande landshövding i Kronoberg

VÄXJÖ.

En ny landshövding i Kronobergs län har utsetts av regeringen. Det blir Kristina Zetterström som från den 1 november får vikariera på posten tills en ny ordinarie landshövding är utsedd.– Jag är hedrad att ha fått frågan, säger Kristina Zetterström.

Av
Hans Nilsson

De senaste tre åren har Ingrid Burman varit landshövding i Kronobergs län.

Men i november fyller hon 67 år. Då måste hon lämna sin post som landshövding eftersom statliga utnämningar upphör när man fyllt 67 år.

Till man har hittat en ordinarie landshövding får nu Kristina Zetterström vikariera på den posten.

Kristina Zetterström förordnande träder i kraft den 1 november 2019 och gäller tills ny ordinarie landshövding är utsedd.

– Länsstyrelsen är en fantastisk arbetsplats om man vill jobba brett med samhällsfrågor. Jag är hedrad att ha fått frågan och min ambition är att förvalta uppdraget på bästa sätt, säger Kristina Zetterström

Kristina Zetterström har sedan 4 juni i år varit tillförordnat länsråd för Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Hon har en gedigen arbetslivserfarenhet från både offentlig förvaltning som från privata organisationer.

Bland annat har hon varit länsråd på Länsstyrelsen i Östergötland sedan 2013 och varit chef på Riksdagsförvaltningen och i Regeringskansliet. Hon har jobbat både med EU-frågor och med lokala och regionala frågor.

Regeringen har även utsett Stefan Carlsson som vikarierande länsråd för länsstyrelsen i Kronobergs län. Även hans förordnande gäller från den 1 november.

Publicerad 02 November 2019 23:00