Det amerikanska bandet Laura Cortese & The Dance Cards spelar på Kafé de luxe fredagen den 8 november, som en kick-off inför att artisterna och biljetterna släpps till Växjö Country Roots Festival.

Det amerikanska bandet Laura Cortese & The Dance Cards spelar på Kafé de luxe fredagen den 8 november, som en kick-off inför att artisterna och biljetterna släpps till Växjö Country Roots Festival. Foto: Pressbild

Indiefolk från USA sparkar igång countryfestival

VÄXJÖ.

Laura Cortese & The Dance Cards från USA beskriver sin musik som indie-folk eller post-folk. Den 8 november spelar de på Kafé de luxe som en kick-off inför Växjö Country Roots Festival.

Av
Hans Nilsson

Det är inte förrän i april nästa år som Växjö Country Roots Festival hålls, men under november släpps artisterna och biljetterna till det evenemanget.

Gänget bakom countryfestivalen tycker därför att det är lämpligt att redan nu ha en kick-off på Kafé de luxe med Laura Cortese & The Dance Cards klockan 20.00-23.00 fredagen den 8 november.

De inleder kvällen med en finstämd jamsession som sedan utvecklas till en spelning i full flärd vid 21.00.

Laura Cortese & The Dance Cards är från Boston och spelar modern Americana mixad med pop, med strängar, stråkar och stämsång.

Bandet tar sig an den amerikanska folkmusiken med old-time, bluegrass, country och keltisk musik. De bjuder på snabba danslåtar och hjärtskärande ballader. Kvartetten har turnerat flitigt, och framträtt på festivalscener, i vardagsrum, på marknader och i konsertsalar både i USA och i Europa.

Laura Cortese är en av de unga stjärnorna i den amerikanska folkmusiken. Med sitt fiolspel, sin varma röst och sina låtar har hon av recensenter kallats för ”en fioldränkt americana-juvel”.

Publicerad 04 November 2019 00:00