Anna Charlotta Gunnarsons besök på Det fria ordets hus är inställt på grund av att det fortfarande finns en del frågetecken kring brandsäkerheten i huset på Kungsgatan 29c i Växjö.

Anna Charlotta Gunnarsons besök på Det fria ordets hus är inställt på grund av att det fortfarande finns en del frågetecken kring brandsäkerheten i huset på Kungsgatan 29c i Växjö. Foto: Pressbild

Anna Charlotta Gunnarsons besök inställt

VÄXJÖ.

Författaren Anna Charlotta Gunnarsons besök på Det fria ordets hus den 11 november i Växjö är inställt. – Hon kommer hit våren 2020 istället, säger Joakim Granlund på Det fria ordets hus.

Anna Charlotta Gunnarson är aktuell med sin nya bok "Kvinnorna som formade pophistorien". Hon var dessutom. nominerad till en August för fackboken "Popmusik rimmar på politik".

Tanken var att hon skulle ha kommit till Det fria ordets hus klockan 18 den 11 november och pratat om de kvinnor som marginaliserats, ignorerats och glömts bort i pophistorien.

Hon vill ge dem deras rättmätiga plats i pophistorien och hon skulle prata om detta och även spela upp musikaliska smakprov.

Men det är inställt på grund av att det fortfarande finns en del frågetecken kring brandsäkerheten i Det fria ordets hus på Kungsgatan 29c

– Det handlar om att vi har inte har ett skriftligt avtal med en försäkring om det skulle hända något, vi har bara ett muntligt avtal och det gäller inte juridiskt, förklarar Joakim Granlund, som jobbar på Det fria ordets hus.

– Det blir för krångligt att hitta ett annat ställe där Anna Charlotta Gunnarson kan vara och det blir svårt att marknadsföra det så att det når ut till folk. Därför ställer vi in, hon kommer hit till våren istället.

Författarbesöket med Mats Strandberg den 18 november, som skulle ha varit på Det fria ordets hus, flyttas däremot till Kafé de luxe den 18 november klockan 18.

Mats Strandberg berättar om sin klimatångest genom litteraturen i böcker som "Cirkeln", "Färjan", "Hemmet" och i ungdomsboken "Slutet".

Publicerad 07 November 2019 00:00