På kvällen den 11 november blir det gong-gongmeditation i Studio Wahlgren i Ormesberga i Ör med yogin Sven Kihlström.

På kvällen den 11 november blir det gong-gongmeditation i Studio Wahlgren i Ormesberga i Ör med yogin Sven Kihlström. Foto: Privat

Meditation vid fullmåne med gong-gong

ÖR.

Måndagen den 11 november blir det gong-gongmeditation i Ör med yogin Sven Kihlström. Han tar hjälp av kraften och energin i fullmånen.– Vi påverkas alla av solens och månens cykler, säger Sven Kihlström.

Av
Hans Nilsson

Det är i Studio Wahlgren på Sandsjö Västergård i Ormesberga i Ör som detta evenemang äger rum klockan 19.00 till 21.30 den 11 november.

På våren kan man vara utomhus i naturen, men nu är det för kallt. Man kommer vara inomhus i Studio Wahlgrens lokaler med rejäl takhöjd och med en öppning i taket mot himlen.

Det är yogin Sven Kihlström som håller i en meditation med gong-gong och meditativa sånger och det sker i föreningen Wäxthusets Växjös regi.

Sven Kihlström är slagverkare i grunden och har bland annat ingått Stockholms symfoniorkester. Men han har dessutom en lång erfarenhet av hur solens och månens cykler påverkar oss människor och djur.

– Vid nymåne är vi människor lugnare och mer harmoniska, och vid fullmåne får vi ett känslomässigt överskott som gör att det lättare uppstår konflikter och att en del har svårare att sova, säger Sven Kihlström.

Den 11 november är det fullmåne på kvällen, och då kommer Sven Kihlström använda kraften från fullmånen och dess energihöjning.

– Med gong-gongen öppnar man upp sinnena och uppdaterar sig själv till nuet och de nya frekvenserna från månen, förklarar Sven Kihlström.

– Det är bra att komma ut på landet och uppleva stillheten, här finns inga gatlampor och annat som stör när det är fullmåne.

Wäxthuset Växjö som arrangerar gong-gongmeditationen i Ör är ett forum där människor som vill utvecklas kan mötas. Man håller i kurser, föredrag, studiecirklar och medlemsmöten.

Wäxthuset Växjö bildades 1983. Föreningen är religiöst och politiskt obunden. Man är en del av ett nätverk i världen och som tror på människans förmåga att skapa en bättre framtid.

Publicerad 09 November 2019 00:00