Erik Lazaroff & Hökarna spelar på Bullet Bar i Växjö den 15 november.

Erik Lazaroff & Hökarna spelar på Bullet Bar i Växjö den 15 november. Foto: Joe Hutt

Bullet Bar presenterar bandet som länkar ihop Pugh med Roky

VÄXJÖ.

Den 15 november presenterar Bullet Bar vid Kafé de luxe i Växjö Erik Lazaroff & Hökarna. Ett band som sägs länka samman Pugh Rogefeldt med Roky Erickson.

Av
Hans Nilsson

Erik Lazaroff & Hökarna bildades sommaren 2015 i Stockholm.

Bandet har låtit debutalbumet växa fram genom att varva inspelningssessioner med att spela låtmaterialet live en del.

Den 15 november klockan 22.30 spelar låtarna från debuten på Bullet Bar-scenen.

De flesta av rockens dinosaurier finns där som influenser på skivan, men de svenska texterna ger ett intimare och mer direkt tilltal.

– Vi har inte velat stressa fram det här, det har fått ta lite tid för att bli nåt som vi är hundra procent nöjda med, berättar Erik Lazaroff, sångare, gitarrist och låtskrivare.

– Målet var att göra en platta som länkar ihop Pugh’s ”Bolla och rulla” med Roky Erickson’s ”The Evil One” och det tycker jag vi har lyckats ganska bra med, säger Erik Lazaroff.

Publicerad 10 November 2019 00:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!