Vid årsskiftet är simhallsparkeringen en av de parkeringar i Växjö som helt går över till app- och mobilbetalning.

Vid årsskiftet är simhallsparkeringen en av de parkeringar i Växjö som helt går över till app- och mobilbetalning. Foto: Hans Nilsson

Parkeringsautomaterna vid simhallen tas bort

Av
Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sedan den 4 november kan man betala parkeringsavgiften vid simhallsparkeringen i Växjö med en parkeringsapp eller med mobilen.

Det är samma parkeringsappar som man använder i resten av centrum. Växjö kommun har avtal med två leverantörer av parkeringsappar, SMS Park och Parkster.

Fram till årsskiftet kan man betala med kort eller mynt vid simhallsparkeringen, men vid årsskiftet ersätter parkeringsappen och mobilbetalningen helt möjligheten att betala med kort eller mynt. Simhallsparkeringen är en av de parkeringar i Växjö som då helt går över till app- och mobilbetalning.

Orsaken är att Växjö kommun gör en ny upphandling av parkeringsautomater för att möta högre säkerhetskrav på kortbetalning. Vid årsskiftet minskar därför antalet parkeringsautomater i centrum, från 65 till 21 automater.

Parkeringen vid simhallen kommer få en egen områdeskod. Den hittar man på skyltar på parkeringsplatsen. Det kostar 5 kronor i timmen att parkera vardagar vid simhallen mellan klockan 9-18, övrig tid är det gratis.

Publicerad 10 November 2019 00:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!