Vid årsskiftet är simhallsparkeringen en av de parkeringar i Växjö som helt går över till app- och mobilbetalning.

Vid årsskiftet är simhallsparkeringen en av de parkeringar i Växjö som helt går över till app- och mobilbetalning. Foto: Hans Nilsson

Parkeringsautomaterna vid simhallen tas bort

Av
Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sedan den 4 november kan man betala parkeringsavgiften vid simhallsparkeringen i Växjö med en parkeringsapp eller med mobilen.

Det är samma parkeringsappar som man använder i resten av centrum. Växjö kommun har avtal med två leverantörer av parkeringsappar, SMS Park och Parkster.

Fram till årsskiftet kan man betala med kort eller mynt vid simhallsparkeringen, men vid årsskiftet ersätter parkeringsappen och mobilbetalningen helt möjligheten att betala med kort eller mynt. Simhallsparkeringen är en av de parkeringar i Växjö som då helt går över till app- och mobilbetalning.

Orsaken är att Växjö kommun gör en ny upphandling av parkeringsautomater för att möta högre säkerhetskrav på kortbetalning. Vid årsskiftet minskar därför antalet parkeringsautomater i centrum, från 65 till 21 automater.

Parkeringen vid simhallen kommer få en egen områdeskod. Den hittar man på skyltar på parkeringsplatsen. Det kostar 5 kronor i timmen att parkera vardagar vid simhallen mellan klockan 9-18, övrig tid är det gratis.

Publicerad 10 November 2019 00:00