Moa-Lina Olbers Croall och andra HBTQ-personer behöver inte vara rädda för Sverigedemokraterna, enligt Conny Lindahl i SD i Växjö.

Moa-Lina Olbers Croall och andra HBTQ-personer behöver inte vara rädda för Sverigedemokraterna, enligt Conny Lindahl i SD i Växjö. "Hon ska inte vara rädd. Vi har inget emot HBTQ och det står inget i vårt partiprogram om att vi är det heller", säger han. Foto: Privat

SD i Växjö: "Vi har inget emot HBTQ-personer"

VÄXJÖ.

Behöver HBTQ-personer vara rädda för Sverigedemokraterna?– Nej, det har de ingen anledning att vara, vi accepterar HBTQ-personer. Vi har inget emot dem, säger Conny Lindahl, gruppledare i SD i Växjö.

Av
Hans Nilsson

Conny Lindahl har läst om händelsen i Täby där en SD-politiker ville stoppa den Växjöbördiga författaren Moa-Lina Olbers Croall från att hålla ett samtal på biblioteket.

Det skulle handla om normbrytande barn- och ungdomslitteratur ur ett HBTQ-perspektiv.

Han tycker att hans partikamrat, den lokale SD-politikern Steven Jörsäter, gjorde fel som försökte stoppa det.

– Varför skulle inte hon kunna få hålla en föreläsning på biblioteket? Jag ser inget problem med att hon gör det. Han har sin egen uppfattning, men han gjorde fel som försökte stoppa henne.

– Det är frivilligt att gå och lyssna på en föreläsning, han var väl inte tvungen att gå dit om han inte tyckte om det, säger Conny Lindahl, gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Växjö.

Conny Lindahl berättar att Sverigedemokraterna i Växjö har diskuterat frågor som rör HBTQ och Pride och var man står i dessa frågor.

Han anser att Moa-Lina Olbers Croall och andra HBTQ-personer inte behöver vara rädda för Sverigedemokraterna.

– Hon ska inte vara rädd för att träffa oss. Vi i SD i Växjö har inget emot HBTQ och det står inget i vårt partiprogram om att vi är det heller. När det gäller Pride verkar det mest vara de som är emot oss. Jag skulle inte vilja gå med i Pride-tåget, men jag har inget emot HBTQ-personer för det, förklarar Conny Lindahl.

– Jag känner folk som är gay, för mig får de vara det. Jag har inga problem med det. Man får vara vad man vill så länge man inte tvingar andra att bli det.

Publicerad 10 November 2019 00:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!