Moa-Lina Olbers Croall och andra HBTQ-personer behöver inte vara rädda för Sverigedemokraterna, enligt Conny Lindahl i SD i Växjö.

Moa-Lina Olbers Croall och andra HBTQ-personer behöver inte vara rädda för Sverigedemokraterna, enligt Conny Lindahl i SD i Växjö. "Hon ska inte vara rädd. Vi har inget emot HBTQ och det står inget i vårt partiprogram om att vi är det heller", säger han. Foto: Privat

SD i Växjö: "Vi har inget emot HBTQ-personer"

VÄXJÖ.

Behöver HBTQ-personer vara rädda för Sverigedemokraterna?– Nej, det har de ingen anledning att vara, vi accepterar HBTQ-personer. Vi har inget emot dem, säger Conny Lindahl, gruppledare i SD i Växjö.

Av
Hans Nilsson

Conny Lindahl har läst om händelsen i Täby där en SD-politiker ville stoppa den Växjöbördiga författaren Moa-Lina Olbers Croall från att hålla ett samtal på biblioteket.

Det skulle handla om normbrytande barn- och ungdomslitteratur ur ett HBTQ-perspektiv.

Han tycker att hans partikamrat, den lokale SD-politikern Steven Jörsäter, gjorde fel som försökte stoppa det.

– Varför skulle inte hon kunna få hålla en föreläsning på biblioteket? Jag ser inget problem med att hon gör det. Han har sin egen uppfattning, men han gjorde fel som försökte stoppa henne.

– Det är frivilligt att gå och lyssna på en föreläsning, han var väl inte tvungen att gå dit om han inte tyckte om det, säger Conny Lindahl, gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Växjö.

Conny Lindahl berättar att Sverigedemokraterna i Växjö har diskuterat frågor som rör HBTQ och Pride och var man står i dessa frågor.

Han anser att Moa-Lina Olbers Croall och andra HBTQ-personer inte behöver vara rädda för Sverigedemokraterna.

– Hon ska inte vara rädd för att träffa oss. Vi i SD i Växjö har inget emot HBTQ och det står inget i vårt partiprogram om att vi är det heller. När det gäller Pride verkar det mest vara de som är emot oss. Jag skulle inte vilja gå med i Pride-tåget, men jag har inget emot HBTQ-personer för det, förklarar Conny Lindahl.

– Jag känner folk som är gay, för mig får de vara det. Jag har inga problem med det. Man får vara vad man vill så länge man inte tvingar andra att bli det.

Publicerad 10 November 2019 00:00