Julia är det rätta svaret på rollfiguren vi sökte namnet på. Vi fick lotta fram en vinnare av alla som svarade rätt - och vinnare blev Helena Riihiaho i Uppsala.

Julia är det rätta svaret på rollfiguren vi sökte namnet på. Vi fick lotta fram en vinnare av alla som svarade rätt - och vinnare blev Helena Riihiaho i Uppsala. Foto: Hans Nilsson

Vi har en vinnare i tävlingen

VÄXJÖ.

För en månad sedan ordnade Lokaltidningen en tävling i samarbete med Funkibator Förlag i Växjö. Man kunde vinna en barnbok från förlaget. Nu har vi en vinnare.

Av
Hans Nilsson

Funkibator Förlag på Infanterigatan 10 på Söder i Växjö ger ut barnböcker med berättelser om barn som är funktionshindrade.

Man har gett ut flera boktitlar för barn och fler är på gång. Nyligen var Funkibator Förlag dessutom med på Bokmässan i Göteborg.

I tävlingen i Lokaltidningen skulle man svara rätt på vad en av rollfigurerna i de här barnböckerna heter. Det är en tjej det handlar om. Hon var med som en docka på en bild som Lokaltidningen publicerade i tävlingsartikeln.

Det var många som skickade in det rätta svaret. Julia är det rätta svaret och namnet på rollfiguren vi sökte namnet på. Så vi fick lotta fram en vinnare - och vinnare blev Helena Riihiaho i Uppsala. Grattis Helena!

– Tack, jätteroligt. Jag kollade Funkibators hemsida och deras utgivning, och sedan såg jag tävlingen på någon hemsida. Jag har inga böcker sedan tidigare från Funikator, förklarar Helena Riihiaho.

– Funkibator har skickat boken till mig och den ska bli en julklapp till en 4-åring vars farfar är dement. Syskonen som är 9 respektive 11 år kan också få behållning av den, lägger hon till.

Publicerad 10 November 2019 00:00