Ola Magnell kommer till Vislanda bibliotek fredagen den 15 november för att spela både nyare och äldre låtar. Med sig har han sin kapellmästare Jonatan Stenson.

Ola Magnell kommer till Vislanda bibliotek fredagen den 15 november för att spela både nyare och äldre låtar. Med sig har han sin kapellmästare Jonatan Stenson. Foto: Eva Cramnes

Ola Magnell spelar på biblioteket i Vislanda

VISLANDA.

En av Sveriges finaste låtskrivare kommer till Vislanda bibliotek för att spela och sjunga. Det är Ola Magnell som förgyller Vislanda med sin närvaro den 15 november.

Av
Hans Nilsson

Ola Magnell, född i Kalmar 1946, anses av många musikälskare vara en av våra mest framträdande sångpoeter.

Han fick Frödingsällskapets lyrikpris så sent som 2017. Men redan i början av 1970-talet under gymnasietiden började uppträda som trubadur.

Med tiden skrev han egna sånger influerade av 60-talets visrenässans, tidig 60-talsrock och amerikanska singer/songwriters.

Ola Magnell skivdebuterade med "Påtalåten" på singel 1973 och året därpå kom albumet "Påtalåtar". Hans andra album "Nya perspektiv" blev hans stora genombrott och sålde guld.

Det var under åren på 70-talet han hade sin storhetstid kommersiellt, men han har fortsatt att spela och skriva nya låtar hela tiden. Så sent som 2018 gav han dessutom ut boken "Ord och inga visor: låtlyrik 1973–2013".

Ola Magnell har en mästerlig förmåga att kombinera ord och musik. Hans sånger innehåller allt från lättsam humor till djupaste allvar.

Kärlekssånger samsas med satir och existentiella positionsbestämningar som bär Olas omisskännliga signum. Det är snygga och lyhörda arrangemang och gåshudsframkallande låtlyrik framsjungen med en alldeles speciell inlevelse.

I Vislanda bibliotek fredagen den 15 november klockan 19.00-21.00 kommer Ola Magnell att spela både nyare och äldre låtar. Med sig har han sin grymma kapellmästare Jonatan Stenson.

Publicerad 12 November 2019 00:00