Den 16 november är det återigen skivmässa i IOGT-NTO:s lokaler vid Vattentorget i Växjö. Det är så här det brukar se ut ungefär.

Den 16 november är det återigen skivmässa i IOGT-NTO:s lokaler vid Vattentorget i Växjö. Det är så här det brukar se ut ungefär. Foto: Privat

Dags för skivmässa igen: "Det är en riktigt härlig dag"

VÄXJÖ.

Lördagen den 16 november är det dags för hösten skivmässa i Växjö. – Det är alltid en riktigt härlig dag, säger Peter Johansson, en av arrangörerna.

Av
Hans Nilsson

Den första skivmässan i Växjö ska ha hållits 1984 på IOGT-NTO i nuvarande Vöfabs lokal på Nygatan.

Nu är vinylen nästan lika het som 1984. Det är troligen det som har räddat skivmässorna och skivbutikerna i Sverige.

Skivmässan i Växjö är rentav större än någonsin tack vare att vinylen återigen är het. Peter Johansson och Niklas Fouckt tog över arrangemanget av skivmässan i Växjö 2002.

De är båda passionerade skivsamlare och har varit engagerade i Kulturföreningen Kristina sedan början av 1990-talet. Peter Johansson och Niklas Fouckt har jobbat hårt för att skivmässan i Växjö ska få leva kvar.

Nu ser de fram emot den 16 november då det återigen är arrangörer av skivmässan i IOGT-NTO:s lokaler vid Vattentorget från klockan 10 till 12.

– Det blir runt 20 säljare och vi räknar med att det kommer 400 besökare. Man träffar så mycket glada och trevliga människor på skivmässan och man träffar en del som man aldrig träffar annars, berättar Peter Johansson.

– Det kommer folk från hela södra Sverige och även från Danmark. Sedan är det roligt att det inte bara är gubbar som jag som är här. Det kommer mycket yngre folk som letar vinyl, det är riktigt roligt.

Publicerad 13 November 2019 00:00