Den 16 november spelar The Cadillac Band 50-talsrock i Kvenneberga bygdegård.

Den 16 november spelar The Cadillac Band 50-talsrock i Kvenneberga bygdegård. Foto. Privat

Rock and roll på Kvenneberga bygdegård

KVENNEBERGA.

Den 16 november är det dags igen för The Cadillac Band att spela på Kvenneberga bygdegård. – Det är en bra och trevlig bygdegård med en publik som är tacksam, säger Ulf Nilsson, trummis i Cadillac Band.

Det är tionde året i rad som The Cadillac Band spelar i november månad på Kvenneberga bygdegård.

Klockan 19.00 till 22.00 lördagen den 16 november spelar de där med en hemlig gäst, en gitarrist. Som vanligt blir det mycket Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins och annan 50-talsrock and roll.

– Vi har ett 80-tal spelningar per år. Kvenneberga har en fin bygdedgård, det är trevligt att spela där. Vi var nyligen i Granada i Lönsboda och spelade, men det blir mest bygdegårdar, säger trummisen i bandet, Ulf Nilsson.

– Vi brukar göra tre veckor i Amerika varje år i agusti också och då blir det Los Angeles, Las Vegas och San Francisco och såna ställen. Men det smäller lika högt att spela i Kvenneberga bygdegård, lägger han till.

The Cadillac band spelar ihop med pianisten Janne Lucas, och i bandet brukar bland andra följande ingå förutom Ulf Nilsson: Ove Pilebo, sångare i Streaplers 14 år, Tommy Karlsson från Wizex som spelar saxofon och gitarr, och Börje Hallberg på bas.

Bygdegården i Kvenneberga har servering i pausen.

Publicerad 13 November 2019 23:00