Växjöortens Fältrittklubb i Bergunda söder om Växjö har använt egna pengar för projektering av en ny ridanläggning för hästsport och det märks nu på ekonomin. Så här ska anläggningen se ut när den är klar.

Växjöortens Fältrittklubb i Bergunda söder om Växjö har använt egna pengar för projektering av en ny ridanläggning för hästsport och det märks nu på ekonomin. Så här ska anläggningen se ut när den är klar. Illustration: Arkitektform i Alvesta

Fullmäktige beslutar om lån på 600 000 till ridklubb

VÄXJÖ.

Den 19 november är det fullmäktige i Växjö. Ett av de ärende som behandlas är Växjöortens Fältrittklubbs ansökan om ett lån på 600 000 kronor.– Vi är beroende av att vi får lånet, vi har lagt mycket pengar på projektering av en ny ridanläggning och det tär på likviditeten, säger Tobias Jönberg, ordförande i klubben.

Av
Hans Nilsson

När kommunfullmäktige har möte i Utvandrarnas hus den 19 november klockan 14.00 är det som vanligt öppet för allmänheten.

Växjöortens Fältrittklubbs ansökan om ett lån på 600 000 kronor är ett av de hetaste ärendena som kommer att tas upp på fullmäktige. Ridklubben i Bergunda Södregård söder om Växjö har använt sina egna pengar för en projektering av en ny ridanläggning för hästsport och det märks nu på ekonomin.

– Det blir tufft för oss om vi inte får låna, vi har pungat ut med mycket pengar själva i planeringen och projekteringen. Vi kommer inte kunna hålla samma nivå som vi har nu på vår verksamhet om vi inte får låna de här pengarna, säger Tobias Jönberg, ordförande i Växjöortens Fältrittklubb.

Bygget av den nya anläggningen för hästsport i Bergunda har dragit ut på tiden. Frågan är när anläggningen kan börja byggas.

– Vi fick ett lånelöfte på 55 miljoner kronor för ett och ett halvt år sedan av Växjö kommun för att kunna bygga anläggningen. Det klubbades i fullmäktige.

– Sedan har vi försökt få ett svar från kommunen på hur mycket vi kan få i driftsbidrag. Vi har önskat 2, 8 miljoner kronor per år i driftsbidrag, men vi har inte fått något motbud från kommunen, förklarar Tobias Jönberg.

Bland de andra ärendena som kommer att behandlas finns ett interpellationssvar från omsorgsnämndens ordförande Ulf Hedin (M) till Malin Lauber (S) om utfallet av valfrihet inom särskilt boende

Man tar upp ett medborgarförslag om rabatterade eller gratis bussresor för pensionärer inom kommunen under lågtrafik. Det blir även ett interpellationssvar från utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus (M) till Björn Kleinhenz (V) om utbildningsklyftor i Växjö kommun

Man uppmärksammar dessutom att den svenska demokratin firar 100 år. Allmänhetens frågestund börjar vid klockan 17.00.

Publicerad 16 November 2019 00:00