Face Vocal Band kommer med energi och en stor glädje och humor, fantastiska harmonier och rytmisk beat boxing och medryckande stämsång. Gruppen sjunger enbart a cappella och man har vunnit stor popularitet hemma i USA.

Face Vocal Band kommer med energi och en stor glädje och humor, fantastiska harmonier och rytmisk beat boxing och medryckande stämsång. Gruppen sjunger enbart a cappella och man har vunnit stor popularitet hemma i USA. Foto: Pressbild

Amerikansk a cappella på Växjö Konserthus

VÄXJÖ.

Face Vocal Band har varit förband åt grupper som Jon Bon Jovi och Culture Club - torsdagen den 21 november uppträder Face Vocal Band från Colorado i USA på Konserthuset i Växjö.

Av
Hans Nilsson

De fem medlemmarna i Face Vocal Band kommer med energi och en stor glädje och humor, fantastiska harmonier och rytmisk beat boxing och medryckande stämsång.

Amerikanerna sjunger enbart a cappella och man har vunnit stor popularitet hemma i USA..

Face Vocal Band sjunger sånger från olika genrer och tider, det är allt från kända hits till finstämda ballader, men i en ny live-version utan instrument.

Gruppen består av Forest Kelly, Cody Qualls, Mark Megibow, Stephan Ross och Ryan Driver.

Man har funnits i över 15 år och turnerat flitigt både i USA men också internationellt. Face Vocal Band har varit förband åt grupper som Jon Bon Jovi, Culture Club & Boy George och samarbetat med svenska a cappellagruppen The Real Group.

Face Vocal Band blandar sånger från olika genrer och tider och alltifrån kända hits till finstämda ballader, men i en ny live-version helt utan instrument. Det blir till ett spännande musikaliskt möte mellan samspelta röster enligt ”the American style”.

Det är Musik i Syd som presenterar Face Vocal Band i Växjö Konserthus klockan 19.00-21.15 den 21 november.

Publicerad 17 November 2019 00:00