I den gamla vackra disponentvillan räknar man med att få minst 3 500 gäster på julbordet i år. Så många har redan bokat julbord på Villa Gransholm.

I den gamla vackra disponentvillan räknar man med att få minst 3 500 gäster på julbordet i år. Så många har redan bokat julbord på Villa Gransholm. Foto: Pressbild

Julbord varje dag till den 21 december på Villa Gransholm

GRANSHOLM.

I år satsar Villa Gransholm i Gemla rejält på sina hemlagade julbord. Från och med den 22 november till och med den 21 december erbjuds det julbord varje dag.– Vi har många stamgäster som bokar julbord redan i början av januari, säger Joakim Rodin, verksamhetschef och delägare.

Av
Hans Nilsson

Det är sjunde året som Villa Gransholm dukar upp sitt stora julbord.

I den gamla disponentvillan från 1902 räknar man med att få minst 3 500 gäster på julbordet i år. Så många har redan bokat julbord i år på Villa Gransholm.

Premiären sker den 22 november och sedan kör man exakt varje dag fram till och med den 21 december, måndag till söndag, vecka efter vecka.

– Det är tio anställda som jobbar med julbordet, vi har några extra som vi har kallat in, säger Joakim Rodin, som även är kock.

Det här julbordet innehåller bland annat heminlagd sill med spännande smaker och strömmingslåda på mormors vis med kaviar och dill.

Det finns ett fiskbord med bland annat Blekingedelikatesser som najad lax och rökt torsk. Pastejer, syltor och skinkor. Hemlagade köttbullar och rödkål och julkryddade revben och lutfisk. Till desserten serveras hembakad ostkaka efter gammelmormors recept, kaffe eller te och pepparkakor och hemlagat julgodis.

– Det är ett klassiskt och traditionellt julbord, där allt som serveras är hemlagat. Vi bakar pepparkakorna och rullar köttbullarna själva till exempel, påpekar Joakim Rodin.

Joakim Rodin lyfter fram den speciella miljön med de vackra matsalarna i den charmiga disponentvillan som många lockas av.

– Det är mysigt här, det är som att komma hem till någon. Här möts man av levande brasor, kakelugnar, ett bibliotek och ett herrum, berättar Joakim Rodin.

Publicerad 17 November 2019 00:00