Kronobergs bokmässa på Stadsbiblioteket i Växjö brukar locka runt 2 500 besökare.

Kronobergs bokmässa på Stadsbiblioteket i Växjö brukar locka runt 2 500 besökare. Foto: Privat

Snart dags för Kronobergs bokmässa

VÄXJÖ.

Lördagen den 23 november är det dags för Kronobergs bokmässa på Stadsbiblioteket i Växjö. En mässa som brukar locka runt 2 500 besökare. – Det är ett bra tillfälle för de som skriver att träffa andra som skriver och utbyta tankar och idéer, säger Joakim Granlund, Det fria ordets hus.

Av
Hans Nilsson

Kronobergs bokmässa har blivit ett givet inslag på Stadsbiblioteket varje år i Växjö.

Här träffas författare, illustratörer, översättare, musiker, förlag, hembygdsföreningar och litterära föreningar med koppling till Kronoberg.

Man ställer ut och säljer sina böcker och det ordnas föreläsningar som varvas med musik. Det kostar inget att vara med, samtidigt betalar arrangörerna i Det fria ordets hus och Växjö Stadsbibliotek inget arvode till de medverkande.

Bokmässan inleds klockan 10.00 och varar till 16.00 den 23 november. I år är det 120 utställare som har anmält att de kommer. Några av dem är ganska kända.

– Vi har författare som Ida Andersen, och Maria Küchen på bokmässan och Annelie Jordahl kommer att föreläsa. Men många av utställarna har kanske bara skrivit en bok. Det här är en mässa främst för skrivande personer, men som besökare kan man nog hitta många julklappsböcker, säger Joakim Granlund på Det fria ordets hus.

Föreläsningarna på bokmässan består dels av inplanerade längre sådana som biblioteket bokar in, och dels kortare där bokmässans deltagare medverkar.

    Publicerad 18 November 2019 00:00