På konserten i Växjö den 22 november 19.30-21.30 utforskar Sven Ingvars både musikaliskt och visuellt sitt arv och roll i vår samtid.

På konserten i Växjö den 22 november 19.30-21.30 utforskar Sven Ingvars både musikaliskt och visuellt sitt arv och roll i vår samtid. Foto: Pressbild

Sven-Ingvars – det ständiga svenska popbandet till Växjö

VÄXJÖ.

Den stora stjärnan Sven-Erik Magnusson gick bort 2017 - men Sven-Ingvars lever ändå. Fredagen den 22 november spelar bandet på Växjö Konserthus.

Av
Hans Nilsson

Ett av Sveriges mest populära band, Sven-Ingvars, har en ny föreställning och en ny platta på gång ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”.

Den titeln är en tydlig blinkning till bandets historia och en manifestation av att bandet lever, trots att dess ledstjärna Sven Erik Magnusson dog den 22 mars 2017. Men bandet har bestått och levt vidare med Sven-Eriks son Oscar Magnusson vid mikrofonen.

Sven Ingvars är ett band som har lyckats övervinna och överleva flera stora förändringar genom åren sedan starten 1956. Man tycks genomgå hela metamorfoser och anpassa sig, bli till något nytt och på så sätt har Sven Ingvars blivit det ständiga svenska popbandet.

Sven-Ingvars ligger tvåa på listan över artister med flest melodier på Svensktoppen, med 54 låtar, bara Sten och Stanley har fler, 61 låtar.

På konserten i Växjö den 22 november 19.30-21.30 utforskar Sven Ingvars både musikaliskt och visuellt sitt arv och roll i vår samtid. I framtidsvisioner och tillbakablickar möts publiken och Sven-Ingvars som så många gånger förr, i en smältdegel av glädje och sorg.

Publicerad 18 November 2019 00:00