Nya Opel Corsa-e.

Nya Opel Corsa-e. Foto: Opel Automobile GmbH

Corsa som elbil

Av
Andreas Lindegren

Motor. Allt fler nya modeller erbjuder elektrisk drift som motoralternativ och Opel vill inte vara sämre när nya Corsa ska ut på marknaden. Corsa-e är namnet på bilen som fått en elektrisk motor istället för en fossildriven och vars batteri ska ge en räckvidd på 330 kilometer enligt nya WLTP.

Om den nya modellen blir en fortsättning på framgångssagan återstår att se. Generationen blir den sjätte och av de tidigare generationerna har hela 13,6 miljoner bilar producerats.

Nya Corsa kommer även som bensin- och dieselalternativ, men ovanligt nog är det den elektriska versionen som kommer att gå att boka före de fossildrivna alternativen.

Publicerad 10 June 2019 09:33

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!