Nyregistreringarna fortsätter att öka.

Nyregistreringarna fortsätter att öka. Foto: Pixabay

Fortsatt ökning av nyregistrerade bilar

Av
Andreas Lindegren

Motor. Tidigare i år vände nyregistreringsstatistiken i landet och när september månad summerades visade även den på en ökning jämfört med samma månad föregående år. Totalt nyregistrerades nästan 27 000 personbilar, vilket är en ökning med 40 procent, enligt siffror från branschorganisationen Bil Sweden.

Inte helt oväntat stod rena elbilar för en drastisk ökning under månaden, en ökning på hela 166 procent jämfört med september förra året.

Även lätta lastbilar på högst 3,5 ton ökade under perioden med nästan 43 procent. Däremot minskade nyregistreringen av tunga lastbilar över 16 ton med 8,9 procent.

Publicerad 12 October 2019 07:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!