Volvo S/V60 blev den mest nyregistrerade bilen under september.

Volvo S/V60 blev den mest nyregistrerade bilen under september. Foto: Volvo

Volvo sålde flest bilar

Av
Andreas Lindegren

Motor. Under förra månaden ökade antalet nyregistrerade bilar jämfört med samma månad föregående år. Inte helt oväntat var det Volvo som tog hem förstaplatsen på topplistan över flest sålda bilar under månaden med modellen S/V60 med totalt 1 800 nyregistreringar.

Tätt bakom placerade sig Volkswagen som knep både andra- och tredjeplatsen. Modellen Golf summerade månaden med 1 383 registreringar och modellen Tiguan 1 008.

– Vi gör återigen en stark månad och mer än fördubblade våra registreringar. Golf och Tiguan håller ställningarna i toppen, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Publicerad 19 October 2019 07:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!